«Η ανοχή θα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε οι έξυπνοι άνθρωποι να απαγορεύονται να σκέφτονται για να μην προσβάλλουν τους ηλίθιους» - ΝτοστογιέφσκιΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

«Ποιος λόγος είναι αρκετός για να υμνήσει, ω Μακαρία, την αρετή Σου, τις χάριτες που Σου δώρισε ο Σωτήρας, αυτές που συ δώρισες στην κοινωνία των ανθρώπων; Κανείς έστω κι αν λαλή «τις γλώσσες των ανθρώπων και των Aγγέλων», όπως θα έλεγε και ο Παύλος.

Τα δικά σου μεγαλεία ανήκουν μόνο στον χώρο εκείνο όπου ο Ουρανός είναι καινός και η γη καινή, τον χώρο που φωτίζεται από τον Ήλιο της Δικαιοσύνης, ο οποίος Ήλιος ούτε προηγείται ούτε έπεται από το σκοτάδι εκεί όπου ο υμνητής των μεγαλείων Σου είναι ο ίδιος ο Σωτήρας και Άγγελοι αυτοί που χειροκροτούν. Σ’ αυτόν μόνο πράγματι το χώρο μπορεί να σου προσφερθεί η Υμνωδία που Σου αξίζει. Οι άνθρωποι είναι αδύνατον να ολοκληρώσουμε την ύμνηση Σου.

Τόσο μόνο μπορούμε να Σε υμνήσουμε όσο χρειάζεται για να αγιάσουμε την γλώσσα και την ψυχή μας. Γιατί και μόνο ένας λόγος και μια ανάμνηση που αναφέρεται σε κάποιο από τα δικά σου μεγαλεία ανυψώνει την ψυχή και κάνει καλύτερο το νού και μας μετατρέπει όλους από σαρκικούς σε πνευματικούς  και από βέβηλους σε αγίους».

 

Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA