Νὰ θυμᾶσαι πὼς κάθε ἄνθρωπος ποὺ συναντᾶς κάτι φοβᾶται, κάτι ἀγαπᾶ καὶ κάτι ἔχει χάσει. (Τζ. Μπράουν)Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

 

       Ένα θέμα που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αποκτά τεράστιες διαστάσεις, όχι μόνο στις χώρες της Δύσεως αλλά και στη  δική μας, είναι  το θέμα του Σατανισμού. Ο Σατανισμός δεν είναι απλώς μία  αίρεση που απομακρύνει τον άνθρωπο από το Θεό, αλλά ένα κίνημα και ένας τρόπος ζωής πού διαστρέφει τελείως την ανθρώπινη φύση και δαιμονοποιεί τον άνθρωπο. Ήδη στις χώρες της Δύσεως οι τόποι λατρείας πού είναι αφιερωμένοι στη λατρεία τού Σατανά ξεφυτρώνουν  σαν μανιτάρια. Τραγικά θύματα της πραγματικής αυτής μάστιγας είναι οι νέοι άνθρωποι, πού πελαγωμένοι σ' έναν κόσμο, στον οποίο η εμπιστοσύνη στους άλλους είναι δύσκολη, ο ανταγωνισμός πρώτος κανόνας της ζωής και ιδανικό το χρήμα και το βόλεμα, νομίζουν ότι βρίσκουν στο σατανισμό ασφάλεια, σιγουριά και τη δύναμη εκείνη που θα τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής. Και τελικά αντί της ευτυχίας συναντούν τη δυστυχία, αντί της ελευθερίας τη χειρότερη υποδούλωση, αντί της ζωής το θάνατο. 

Τα όσα ακολουθούν είναι μια προσπάθεια, πρώτον, να δοθούν με απόλυτη συντομία μερικά στοιχεία για το τι πραγματικά είναι ο σατανισμός και ποιες είναι οι ολέθριες συνέπειές του για τον άνθρωπο και, δεύτερον, να συνειδητοποιήσουμε όλοι  μας την αλήθεια ότι πίσω απ' όλα αυτά βρίσκεται αυτός ο ίδιος ο διάβολος και το άσβεστο μίσος του για το ανθρώπινο γένος. 
        

  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΔΙΑΒΟΛΟΣ;
 

 Ο διάβολος, σύμφωνα με την πίστη και τη διδασκαλία της Εκκλησίας, είναι μία πραγματικότητα, είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο και όχι «αναγκαίο παράγωγο της θρησκείας» όπως λένε πολλοί. Υπήρξε κατ' αρχήν άγγελος δημιουργημένος από το Θεό καλός και αγαθός και με ελευθερία βουλήσεως. Υπερηφανεύτηκε όμως από την ιδιαίτερη τιμή πού απολάμβανε κοντά στο Θεό και Θέλησε να στήσει το Θρόνο του πάνω από το θρόνο τού Θεού και να γίνει όμοιός  του. 

 Αυτή η ανταρσία του τον οδήγησε στην εγκατάλειψη της αγάπης του Θεού, με συνέπεια να απομακρυνθεί από το Θεό και η αγαθή και καλή φύση του να διαστραφεί  τόσο,  ώστε πλέον να μισεί θανάσιμα και το Θεό αλλά και  τις υπάρξεις εκείνες πού απολαμβάνουν την αγάπη τού Θεού και ζουν σύμφωνα με το Θέλημά  Του.
 

 ΠΟΙΟ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΕΡΓΟ  ΤΟΥ  ΔΙΑΒΟΛΟΥ;
 

Είναι η δυστυχία, η καταστροφή, ο θάνατος τού ανθρώπου, τον οποίο μισεί και φθονεί, επειδή είναι πλασμένος «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν» τού Θεού. Ο διάβολος ποτέ δεν μπορεί να αγαπήσει τον άνθρωπο, ποτέ δεν μπορεί να γίνει φίλος τού ανθρώπου, γι' αυτό και ονομάζεται «μισάνθρωπος» και  «ανθρωποκτόνος». Αυτός έβγαλε τους πρωτοπλάστους από τον Παράδεισο, αφού πρώτα τους χώρισε από το Θεό σπρώχνοντάς τους στην αμαρτία. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια τους έστρεψε εναντίον τού Θεού, με τη βλασφημία και την απιστία, και εναντίον των συνανθρώπων, οδηγώντας τους πολλές φορές στο έγκλημα.
   

 ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;

 

Ο διάβολος δεν έχει καμία εξουσία πάνω στον άνθρωπο χωρίς την άδεια τού Θεού και τη δική μας Θέληση.Ο Θεός τού επιτρέπει να μάς πειράζει, διότι σέβεται τη δική μας ελευθερία, και θέλει μόνοι μας να διαλέξουμε ή το δρόμο της ζωής και της τηρήσεως των  εντολών τού Θεού ή το δρόμο της βίας και της καταστροφής και της απομάκρυνσης από το Θεό.
        

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ;
 

Ο διάβολος προσπαθεί να ξεγελάσει τον άνθρωπο με πολλά τεχνάσματα. Ένα από αυτό είναι και η μαγεία. Η μαύρη και η λευκή μαγεία είναι οι δυο όψεις τού ίδιου νομίσματος. Και στις δύο οι άνθρωποι συνεργάζονται με τα δαιμόνια. Τα αποτελέσματα είναι τα ίδια: ο χωρισμός τού ανθρώπου από το Θεό και η κυριαρχία του σατανά επάνω του.
 ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΕΙΣ, ΜΕΝΤΙΟΥΜ,  ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΕΣ,  ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ κλπ;
Ναι μέσα από όλα αυτά εξαπατά ο διάβολος με τέχνη τον άνθρωπο εκμεταλλευόμενος την επιθυμία του  να γνωρίσει το μέλλον. Ο σατανάς δεν γνωρίζει το μέλλον , ούτε Θέλει το καλό τού ανθρώπου. Η πρόγνωση του μέλλοντος είναι αποκλειστικό προνόμιο, και ιδιότητα τού Θεού.
 

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ;
 

Ο διάβολος ζηλεύει τους νέους ανθρώπους. Είναι γνωστές οι ευαισθησίες των νέων για πάθος, δύναμη και δόξα, καθώς και οι ανησυχίες τους για κάθε τι το υπερφυσικό και μεταφυσικό. Αυτό ακριβώς, σε συνδυασμό με την απειρία και την αδύνατη προαίρεσή τους εκμεταλλεύεται ο Σατανισμός για να αγορεύσει τα ανύποπτα θύματα του.
 

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΠΛΕΞΩ ΚΙ ΕΓΩ;

Οι περισσότεροι νέοι που μπλέχτηκαν στα δίχτυα του Σατανισμού βρέθηκαν εκεί χωρίς να το καταλάβουν. Η ανάγκη να ανήκουν κόπου, η ανάγκη να βιώσουν τη ζεστασιά και την αποδοχή που δεν γεύτηκαν μέσα στην οικογένεια τους, τούς οδηγεί στις νέες θρησκείες, αποκρυφισμό, πνευματισμό, μασωνία, Νέα Εποχή,  Σαηεντόλοτζι…Σ' αυτό συντελούν λίγο ή πολύ η διαφήμιση, τα  θρίλερ, η μουσική ροκ, τα σύγχρονα παιδικά παιχνίδια της τηλεοράσεως κ.λπ., που διαμορφώνουν τελικά, συνειδητά ή ασυνείδητα, τους σύγχρονους δράκουλες και εθίζουν τους νέους στην αχαλίνωτη βία, στη σεξουαλική ασυδοσία, στην άρνηση αξιών και ιδανικών.

ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;

Ο διάβολος χρησιμοποιεί ακόμα κι αυτό το θείο  δώρο της  μουσικής για να ξεγελάσει και να παρασύρει  σιγά-σιγά  τους, νεαρούς κοντά του. Έτσι  είναι γνωστό ότι: 
Οι Μπλάκ Σάμπαθ έχουν το όνομά τους από τις ομώνυμες σατανιστικές τελετές.  Στα εξώφυλλα  κάποιων δίσκων φιγουράρει ο δαίμονας  που  παρακολουθεί  σεξουαλική  σκηνή,  και  το 666. 
Ο εκπρόσωπος της  χέβι  μέταλ  Όζι Όσμπορν γράφει το  «Ζ»  του ονόματός του με τις σατανιστικές αστραπές, επιδεικνύει τον ανάποδο σταυρό του  και οδηγείται στα  δικαστήρια, γιατί με το τραγούδι του «Λύση αυτοκτονίας» ωθεί ένα 19χρονο αγόρι να αυτοπυροβοληθεί. 

Οι Λέντ Ζέπελιν σπάνε ρεκόρ πωλήσεων τραγουδώντας «Θέλω ο Χριστός να γονατίσει μπροστά στο Σατανά». Υπάρχει στην Αμερική η ένωση Wicca, που σημαίνει «Ένωση μάγων και εξορκιστών». Τα μέλη της διαθέτουν τρεις επιχειρήσεις δίσκων μουσικής και ανέδειξαν καλλιτέχνες όπως ο Mπόμπ Ντίλαν, οι Ρόλλινγκ Στόουνς (ανήκουν σε δαιμονική αίρεση του Σαν Ντιέγκο), ο Άλις Κούπερ (πήρε το όνομά του από μια μάγισσα  του μεσαίωνα). Όσον αφορά τους Ρόλλινγκ  Στόουνς, έχει  παρατηρηθεί πως τα άτομα στις  συναυλίες τους είναι επιφορτισμένα με  την ασφάλεια του συγκροτήματος - και ονομάζονται «άγγελοι  της  κολάσεως»- σκοτώνουν ένα άτομο κάθε φορά που οι Στόουνς τραγουδούν το τραγούδι τους «Συμπάθεια στο Διάβολο».


ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Ο  ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;


Λέει η: Dorren Irvine :  «Όλοι όσοι παραδίδονται στο σκοτεινό δρόμο της  μαύρης μαγείας χάνουν την καθαρότητα του λογικού τους και πολύ συχνά τρελαίνονται».!!!

- Δημιουργεί τάσεις αυτοκαταστροφής. Ο σατανιστής Ασημάκης Κατσούλας ομολογεί.: «Ήθελα να αυτοκτονήσω, δεν μπορούσα  να κοιμηθώ, ήθελα να ξεφύγω από όλα αυτά». 
-Στη δυστυχία, στην κοινωνική απομόνωση, στην αδυναμία βίωσης της πραγματικής αγάπης και της ομορφιάς της επικοινωνίας και της σχέσης με το συνάνθρωπο. 
-Στην αποκτήνωση τού ανθρώπου. Λέει χαρακτηριστικά ο αρχισατανιστής Άντον Λαβέι: «Δεν είμαι ενάντια  στις  ανθρωποθυσίες και τον  κανιβαλισμό αλλά ενάντια στις τιμωρίες και τις κοινωνικές δυσχέρειες που μπορεί να επιφέρουν στους δράστες!» 
-Στο βιολογικό θάνατο αλλά, και το χειρότερο, στον πνευματικό Θάνατο, που επιφέρει η απομάκρυνσή μας από την Πηγή της Ζωής, το Θεό.

ΤΙ  ΛΟΙΠΟΝ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ;


Μη διαβάζεις σχετικά (εισαγωγικά της μαγείας) βιβλία, όπως: Σολομωνική, Νεκρονομικό, συνταγές μαύρης μαγείας κ.α..Μη διαβάζεις  βιβλία που έχουν σχέση με τον Πνευματισμό,  την Παραψυχολογία, με μεταφυσικά φιλοσοφικά συστήματα ανατολικών Θρησκειών, με τον Υπνωτισμό κ.ά..Μη  παρευρίσκεσαι σε χώρους όπου γίνονται σχετικές τελετές (τραπεζάκια πού κινούνται, ποτήρια πού περπατούν...).Μην υπακούς σε προτροπές μερικών πού σου λένε: «Επανάλαβε μερικούς αριθμούς και Θα δεις τη μορφή τού Χριστού ή τη μορφή κάποιου αγαπημένου σου προσώπου πού έχει πεθάνει».Μη διαβάζεις ωροσκόπια και μην εξαρτάς τη ζωή σου από την Αστρολογία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και μεγαλύτερη απάτη απ' αυτά.Μη ζητάς ποτέ βοήθεια από μέντιουμ, μάντεις κ.λπ..

ΚΑΙ  ΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνον ο Χριστός μάς αγαπά πραγματικά. Αυτός, εδώ και 2000 χρόνια  απέδειξε  την αγάπη ταυ χύνοντας το αίμα Του για μάς. Μένοντος κοντά Του δεν έχουμε  να φοβηθούμε τίποτε. Στους  αδιέξοδους  δρόμους πού μπορεί να προβάλλουν μπροστά μας η Εκκλησία του Χριστού μας προσφέρει τα πάντα: αγάπη, ειρήνη, χαρά, ευτυχία... μάς προσφέρει το Χριστό. Γιατί ο Χριστός είναι ο παντοδύναμός Λυτρωτής μας, ο μόνος που μπορεί να μας τα δώσει όλα και να λύσει όλα μας τα προβλήματα.

ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ας μην ξεχνάμε ότι με το βάπτισμά μας κάναμε ένα συμβόλαιο απόρριψης του σατανά και αποδοχής της ζωής τού Χριστού και πήραμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.
Ας ζήσουμε, λοιπόν, αυτή την αναγεννημένη ζωή πού μάς χάρισε η Εκκλησία: Με τα άγια Μυστήρια της, ιδιαιτέρως δε την ιερά Εξομολόγηση, και τη θεία Κοινωνία. Με τη Θεία  λατρεία (Εκκλησιασμό), πού ξεκουράζει και γαληνεύει την ψυχή. Με τη μελέτη του  Ευαγγελίου,  γιατί μέσα από την Αγία Γραφή γνωρίζουμε καλύτερα  τον  Κύριο  μας  Ιησού  και το Θέλημά Του για μάς. Κάνοντας συχνά και σωστό το σημείο τού Σταυρού, πού είναι ισχυρή ασπίδα και όπλο ακαταμάχητο εναντίον των δαιμόνων. Φορώντας το Σταυρό στο στήθος μας. Επικοινωνώντας διά της προσευχής με το Χριστό. Συνδέοντας τη ζωή μας με την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους μας. Συμμετέχοντας στη ζωή και λειτουργία της Ενορίας μας, της μεγάλης μας αυτής οικογένειας, όπου μπορούμε να βρούμε κάθε βοήθεια, συμπαράσταση και καθοδήγηση. 

ΕΙΣΑΙ  ΝΕΟΣ;

Είσαι νέος με οράματα και ελπίδες. Μην αφήνεις τούς άλλους να σε εξουσιάζουν, μην τούς χαρίσεις την ελευθερία σου. Μην παραδίνεις το συναισθηματικό σου κόσμο και τη λύση των προβλημάτων σου στους, αστρολόγους, τις οραματίστριες και σε τέτοιου είδους αγύρτες και απατεώνες. Κυρίως, μην απελπίζεσαι με τις δυσκολίες πού σου παρουσιάζονται. Ζήτησε πρώτα να γίνεις άνθρωπος του Θεού και μέλος της Βασιλείας Του και από εκεί και πέρα ο Χριστός θα σου τα δώσει όλα, θα δώσει νόημα, χαρά και ευτυχία στη ζωή σου.

 

Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ Νεκταρίου  Τσίλη


Περιοδικό  «Πειραϊκή  Εκκλησία»,  τεύχος 163


Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA