''Κάνε προσεκτικά τον Σταυρό σου. Είναι μια προσευχή κι αυτό, αλλά χωρίς λόγια, κάνε λοιπόν συχνά και με συναίσθηση, χρήση του όπλου αυτού...'' Αγίου Γρηγορίου ΠαλαμάΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές
Σε περιόδους κρίσεων, επιδημιών και γεγονότων που απειλούν την ανθρώπινη ύπαρξη και τη ζωή στη γη, υπάρχει η τάση να ερμηνεύονται όλα αυτά τα γεγονότα ως εκπλήρωση, προφητειών που σημαίνουν το τέλος του κόσμου.Αυτές πηγάζουν τόσο από τους μύθους όσο και από τις θρησκείες.
Πολλές φορές μάλιστα γίνεται απομόνωση και διαστρέβλωση των κειμένων αυτών για τη διασπορά του φόβου και επίτευξη κέρδους. Ευτυχώς που το φως της επιστήμης φανέρωσε τους φυσικούς νόμους που διέπουν τη λειτουργία του κόσμου μάς. Στο Σύμβολο της Πίστεως γίνεται ξεκάθαρη ομολογία ότι Δημιουργός του Κόσμου (προφανώς και των φυσικών νόμων που διέπουν τη λειτουργία του) είναι ο Θεός.
Σε κάθε θεοφάνεια που καταγράφεται στη Βίβλο δεν γίνεται κατάργηση του υλικού κόσμου μας, αλλά συντελείται ο αγιασμός ως ολοκλήρωση του δημιουργικού έργου του Θεού.
Η αγάπη του Θεού για τον κόσμο οδήγησε στην ενανθρώπηση του Χριστού, ο οποίος δίψασε, πείνασε, σταυρώθηκε. Όμως δεν σταμάτησε εδώ.
Έγινε η Ανάσταση και η Ανάληψη στον ουρανό.Το δικό μας σώμα αναστήθηκε και ελευθερώθηκε από τον θάνατο που ήρθε στον κόσμο μας με την αμαρτία.
Αυτό είναι το μέλλον.Η Ανάσταση και η Αιώνια Ζωή.Ένα πράγμα όμως ζήτησε ο Χριστός Να μην παγώσει η καρδιά μας στη μέριμνα για ψωμί και χάσουμε τον Άρτο της Ζωής.
Δημ.Τζαφέρης Θεολόγος
Λαμπαδάριος Ιερού μας Ναού

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA