Πες μου πόσο επιεικής είσαι, να σου πω πόσο ουρανό κουβαλάς μέσα σου.» π. Χαράλαμπος ΠαπαδόπουλοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Νεότητα » Συμβουλές

Κύριε, κάνε μας καλύτερους γονείς.Δίδαξε μας να καταλαβαίνουμε τα παιδιά μας.. Να ακούμε υπομονετικά ό,τι έχουν να μας πουνκαι να απαντάμε ευγενικά, όταν μας ρωτούν.. Προφύλαξέ μας από τον κίνδυνο να φερόμαστε απότομα. Βοήθησέ μας ,να μην πληγώνουμε τα αισθήματά τους..Βοήθησέ μας ,να μην τραυματίζουμε τη φιλοτιμία τους, να μην τα τιμωρούμε σε ώρες εξάψεως και θυμού. Φώτισε μας να τα νουθετούμε με ηρεμία και πραότητακαι σε κάθε στιγμή να τα εμπνέουμε με το παράδειγμά μας.Κάνε μας να παραβλέπουμε τα μικρά και ασήμαντα σφάλματα των παιδιών μας και βοήθησέ μας να κοιτάζουμε τα προτερήματά τους και τα καλά έργα που κάνουν..Δώσε μας την κατάλληλη λέξη για έναν δίκαιο έπαινο.Βοήθησέ μας να τους συμπαραστεκόμαστε, να τους φερόμαστε όπως ταιριάζει στην ηλικία τουςκαι να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από αυτά.Να τα βοηθάμε στην πραγμάτωση όλων των καλών τους επιθυμιών.Κάνε μας καλούς και δίκαιους, συνετούς και κοινωνικούς..Κάνε μας να είμαστε αγαπητοί και να τους προσφέρουμεένα αληθινό χριστιανικό παράδειγμα.

Κάνε Κύριε , με τη ζωή μας και όλες τις εκδηλώσεις μας,να τα δείχνουμε τον δρόμο που οδηγεί σε Σένα .Κύριε , τα παιδιά μας καθημερινά ρίχνονται σε ένα ωκεανόαπό παγίδες , κινδύνους , και πειρασμούς .Προστάτευσέ τα Κύριε ,από όλες αυτές τις καθημερινές παγίδες .Από κάθε κίνδυνο και πειρασμό που εκτοξεύεται στην ευγενικήψυχούλα τους από τον πονηρό , από κάθε δολιότητα και διαφθορά , από κάθε βρώμικο , αισχρό και χυδαίο ,που δυστυχώς η κοινωνία μας , τους προσφέρει.

Κύριε η προστασία που μπορούμε εμείς οι γονείς να τους προσφέρουμε , είναι ανεπαρκής.Τα εναποθέτουμε Στα δικά Σου χέρια , στη δική σου προστασία στη δική Σου Σκέπη , και στη δική Σου Πανσοφία .Προστάτευσέ τα Κύριε . Καθοδήγησέ τα . Περιφρούρησέ τα ,και διαφύλαξέ τα , από οποιονδήποτε κίνδυνο παραμονεύει , στην επόμενη στροφή της ζωής τους , για να τα τυλίξει στα πλοκάμια του..Κύριε , Εσύ γνωρίζεις πόσο ευάλωτες , μα και ευγενικές είναι οι ψυχές των παιδιών μας . Μην τα εγκαταλείπεις , και μην τα αφήνεις μόνα ,μέσα στην τρικυμισμένη θάλασσα των πειρασμών της καθημερινότητάς τους .. Στείλε τους Άγγελο προστάτη , να τα προστατεύει κάθε στιγμή , και από κάθε κακό ,και φώτιζέ τα στο μυαλό και στην ψυχή , να περπατούν σε δρόμους καθαρούς , σε μονοπάτια χωρίς αγκάθια , και να δροσίζονται απ΄ τις κρυστάλλινες πηγές της δικής Σου Χάρης , και να φωτίζονται απ΄ το δικό Σου Ανέσπερο Θείο Φως ». Αμήν.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA