Στην Δευτέρα Παρουσία του Χριστού οι δίκαιοι θα εκπλαγούν, αλλά το ίδιο και οι αμαρτωλοί θα εκπλαγούν. Οι μεν γιατί δεν ανέμεναν να σωθούν, οι δε γιατί δεν ανέμεναν να καταδικασθούν. Αγίου Σωφρονίου του Έσσεξ.Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

Οι πατέρες της Εκκλησίας είναι το φως του κόσμου, είναι οι φωτεινοί οδοδείκτες και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Σε κάθε εποχή, οι ποιμένες και οι ποιμενόμενοι, όλοι εμείς που αποτελούμε την στρατευομένη Εκκλησία, είμαστε μαθητές του Ιησού και οφείλουμε να πορευόμαστε με βάση το λόγο Του όπως είναι αποτυπωμένος στο Ιερό Ευαγγέλιο.

Είμαστε το φως του κόσμου, όπως καθαρά μας λέγει ο Κύριος, και να μην πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για την πνευματική μας προκοπή και τη σωτηρία της ψυχής μας. Αυτό το φως του πνευματικού μας αγώνα οφείλει, να φωτίζει και όλους όσους βρίσκονται δίπλα μας και στηρίζονται στο λόγο μας.

Ως τέκνα του Κυρίου να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Η πίστη μας στον Χριστό να φωτίζει τα πρόσωπά μας και να μας καθιστά ζωντανά παραδείγματα αληθείας και ειλικρίνειας. Το ψέμα και η υποκρισία δεν έχουν καμία θέση στη ζωή μας. Το ψέμα και οι αμαρτωλές πράξεις λάμπουν την πρώτη ημέρα, τη δεύτερη όμως αποκαλύπτεται το ψεύδος και ο σατανικός τους χαρακτήρας, και στη συνέχεια κρατούν εγκλωβισμένα τα θύματά τους στα δίκτυα του πονηρού.

Όπως μια πόλη που είναι αμφιθεατρικά κτισμένη επάνω σε ένα όρος και ορατή από παντού, έτσι και η ζωή των πιστών δεν μπορεί να έχει γκρίζες ζώνες, πονηρές σκέψεις και πράξεις μίσους και αμαρτίας, παρά να αποτελεί παράδειγμα ευθύτητας και αληθινότητας λόγων και πράξεων.

Ο Μελιτηνής Μάξιμος

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA