Κάθε πρωΐ που θα σηκωθούμε και θα φύγουμε από το σπίτι μας, μετά την προσευχή, πρέπει να σταυρώνουμε το μέτωπό μας και να λέμε: «συντάσσομαι σοι Χριστέ μου και αποτάσσομαι σοι Σατανά» και να φεύγουμε για τη δουλειά μας. Τότε θα μας βοηθάει ο Θεός όλη την ημέρα και θα μας σκέπει από κάθε κίνδυνο. π. Σάββας ΑχιλλέωςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

 

Μου κάνει εντύπωση: χριστιανοί τώρα εμείς, ακούμε, ξαναακούμε, διαβάζουμε πνευματικά βιβλία, και εσύ, ο όποιος χριστιανός, καθώς δεν αφήνεσαι στον Θεό, στη χάρη του, δεν έχεις θεϊκή ζωή.
Διότι η θεϊκή ζωή, η πνευματική ζωή, προσφέρεται από τον Θεό, δεν την δημιουργείς εσύ. Το θέμα είναι ότι δεν αφήνεσαι στον Θεό να σου τη δώσει Δεν τον αφήνεις να σε ξεσκεπάσει μπροστά στα μάτια σου και να σε βοηθήσει να δεις τον εαυτό σου και να ομολογήσεις: “Θεέ μου, είμαι ένα τίποτε.
Τώρα το κατάλαβα. Και δεν σώζομαι, αν δεν με σώσεις εσύ”. Και να παραδοθείς έτσι, άνευ όρων, στο έλεος του Θεού και κάνοντας υπομονή και έχοντας ελπίδα να περιμένεις. Όχι, επειδή δεν έγινε το καλό στην ψυχή σου τόσο γρήγορα ή έτσι όπως το περίμενες εσύ, να τα παρατήσεις και να μείνεις ένας σκέτος άνθρωπος, χωρίς θεϊκή ζωή.

π. Σ. Κ.

 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA