Η αποτυχία δεν αποτελεί πάντα λάθος μπορεί απλώς να είναι το καλύτερο που μπορεί κάποιος να κάνει υπό συγκεκριμένες περιστάσεις. Το πραγματικό λάθος είναι να σταματήσουμε να προσπαθούμε. B.F. SkinnerΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

«Ποιος άραγε φταίει, που γεννήθηκε αυτός ο άνθρωπος τυφλός;», ρώτησαν οι μαθητές τον Ιησού. Αυτός ή οι γονείς αυτού;Κανείς δεν φταίει, απαντά ο Ιησούς, αλλά έγινε για να φανερωθεί η δόξα του Θεού, και έφτιαξε πηλό με το σάλιο Του και γέμισε τις κόγχες των ματιών του τυφλού. «Πήγαινε», τουλέει, «να πλυθείς στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Αυτός αμέσως, αφού πλύθηκε είδε το φως του.

Φανερώθηκε η δόξα του Θεού με μια απλή κίνηση. Έφτιαξε πηλό με το σάλιο και γέμισε τις κενές κόγχες των ματιών.Φανέρωσε τον εαυτό Του, ως Πλάστης και Δημιουργός. Έπλασε τα μάτια του τυφλού για να ανοίξουν και τα δικά μας. Να δούμε την Αλήθεια, να δούμε το Φως.Φανέρωσε την πλάνη του σκότους και πόσο ταλαιπωρημένος είναι ο άνθρωπος χωρίς την πραγματική όρασή του, βυθισμένος μέσα στην τύφλωση, που του προκάλεσε η αμαρτία. Του χάρισε το φως για να δει την αλήθεια.Ας κρατήσουμε ανοικτά τα μάτια της ψυχής μας.

Ας αφήσουμε να λάμψει μέσα μας το αληθινό φως. Ας αφήσουμε την δόξα του Θεού να κυριεύσει την ζωή μας. Ας γονατίσουμε εμπρός στην δόξα και το μεγαλείο της αγάπης του Θεού, αυτής της μοναδικής αγάπη, που ξέρει μόνο να ζωογονεί και να ανασταίνει!


†αρχ. Βαρθολομαίος Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

https://www.esphigmenou.gr

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA