Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει, αλλά συχνά κοιτάμε την κλειστή πόρτα δυστυχώς τόσο πολύ, ώστε να μην βλέπουμε τις πόρτες που έχουν ανοίξει για εμάς. Alexander Graham BellΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 

Τελέσαμε την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 την καθιερωμένη επετειακή Αγρυπνία για την έλευση στην Φερώνυμη Ενορία μας του τεμαχίου εκ του Ι.Λειψάνου του Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου(10-12-2000).

Κατά την νυκτερινή Σύναξη εψάλησαν οι Ακολουθίες του Μικρού Αποδείπνου μετά των Χαιρετισμών του Αγίου, ο Μεγάλος Εσπερινός με την Λιτή και την αρτοκλασία ,ο Όρθρος με την χρίση εκ του ελαίου της κανδήλας του Αγίου Λειψάνου, η Θ.Λειτουργία με την ευλογία του Κολλύβου και μετά μικράς Λιτανευτικής πομπής εντός του Ναού της Αργυράς Θήκης που περικλείει τον Πνευματικό Θησαυρό και την ανάγνωση της Ειδικής Ευχαριστηρίου Ευχής που συνέγραψε η Γερόντισσα Ισιδώρα Καθηγουμένη της Ι.Μονής Αγίου Ιεροθέου Μεγάρων μαζί με την Ασματική Ακολουθία.

Μαζί μας συμπροσευχήθηκαν ο π.Πολύκαρπος και ο Διάκονος π.Δημήτριος. Μετά την προσευχή ακολούθησε Τράπεζα στο Αρχονταρίκι μας στην οποία προσκαλέσαμε όλους του συμπροσευχόμενους αδελφούς για να χαρούμε και υλικώς την πνευματική αυτή επέτειο. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ψάλλαμε:

 

Τὸ θεῖον λείψανόν Σου ὡς Θησαύρισμα ἔχοντες ,

πολύτιμον τρισμάκαρ Ὀσιομάρτυς Νικόλαε.

Ἐσχάτως ἐδώρισεν ἡμῖν, Μονὴ Μαζαρακίου ἡ Σεπτή,

ἵνα ἔχομεν Σὲ Μάρτυς ὡς Βοηθὸν , Προστάτην τε καὶ Φύλακα.

Χαῖρε Σύ, τῶν Βουνένων ὁ Φωστήρ.

Χαῖρε Σύ,Πρεσβευτὰ τῶν ὑμνούντων Σέ.

Χαῖρε Σύ, ὁμωνύμου Ἐνορίας, ταύτης  τὸ καύχημα.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA