Οἱ ἄνθρωποι μπορεῖ νὰ μὴ θυμοῦνται τὶ ἔκανες ἤ τὶ τοὺς εἶπες, ἀλλά πάντα θὰ θυμοῦνται πῶς τοὺς ἔκανες νὰ αἰσθανθοῦν (Maya Angelou)Ιερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ενοριακά Νέα

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018


Στις 6.00 π.μ συγκέντρωση στον προαύλιο  χώρο του Ναού μας και αναχώρηση για τον Πόρο με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στον Πόρο και προσκύνημα στην Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής καθώς και στον Ενοριακό Ναό Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης. Φαγητό και στις  3.00 μ.μ περίπου αναχώρηση για τα Μέθανα όπου θα τακτοποιηθούμε στο Ξενοδοχείο.

Απόγευμα  ελεύθερο για μπάνιο, καφέ, παγωτό και βόλτα στην όμορφη παραλία των Μεθάνων. Στις 8.00 μ.μ θα επισκεφθούμε (προαιρετικά) τον  Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος όπου θα τελεσθή  ο  Εσπερινός και θα προσκυνήσουμε τεμάχιο Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής. Δείπνο και ανάπαυση.


ΤΡΙΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018


Νωρίς το πρωί (6.00 π.μ) με ναυλωμένο ταχύπλοο θα ταξιδέψουμε για την Αίγινα. Ανάβαση στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος όπου θα τελέσουμε την Θ.Λειτουργία στο Καθολικό που θεμελίωσε, εγκαινίασε και λειτουργούσε ο Άγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως ο Θαυματουργός. Προσκύνηση της Αγίας του Κάρας ,του Τάφου Του και του Κελιού του όπου βρίσκεται η Εικόνα της Παναγίας την οποίαν ευλαβείτο ιδιαιτέρως. Καφές και πρωινό στην Ιερά Μονή και μετάβαση στον Νέο περικαλλή Ναό του Αγίου κάτω από το παλαιό Μοναστήρι.Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή Αγίου Μηνά την οποία ίδρυσε ο Γέροντας της Πάτμου Αμφιλόχιος Μακρής.

Επιστροφή στην Χώρα της Αιγίνης και επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ι.Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου φυλάσσεται η Θαυματουργός Εικόνα του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης πάνω στην οποία βρίσκεται το Εγκόλπιο του Αγίου Νεκταρίου αφιέρωμα του μετά από κάποιο θαύμα που έγινε καθώς και το στασίδι του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος  Ιωάννου Καποδίστρια. Αναχώρηση το μεσημέρι με το ταχύπλοο για τα Μέθανα όπου θα γευματίσουμε.

Επιστρέφοντας  στην Θήβα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Κεχαριτωμένης Τροιζήνας την οποία  ίδρυσε ο Μακαριστός Γέρων Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος. Θα φθάσουμε στην  Θήβα αργά το βράδυ.


Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ


 

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA