Ἡ στενοχώρια δείχνει ὅτι δὲν ἐμπιστευόμαστε τὴ ζωή μας στὸν Χριστό. (Γέρων ΠορφύριοςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

Τις ημέρες πρίν την Εορτή του Αγίου μας  αλλα και μετά ορισμένα ΜΜΕ και όχι μόνο ,αναφέρθηκαν με τρόπο προσβλητικό και υποτιμητικό στο Θαυμαστό Γεγονός της Αιματοβλυσίας του δένδρου στο οποίο δέθηκε,βασανίσθηκε και ετελειώθη ο Οσιομάρτυς Νικόλαος μας. Απάντηση στα όσα ειπώθηκαν δίνει ο ίδιος ο Αιματοβλύτης με το θαύμα αυτό και με τα πολλά θαύματα που έχει επιτελέσει και επιτελεί με το Αίμα του.

Οι πιστοί γνωρίζουμε καλά ότι στην Εκκλησία όλα μεταβάλλονται και μετουσιώνονται και μας προσφέρονται για να μας αγιάσουν και να μας βοηθήσουν στην πορεία μας.Το ψωμί μεταβάλλεται  σε Σώμα και το κρασί σε Αίμα Χριστού,το νερό σε Αγιασμό,το λάδι σε Ευχέλαιο,το λουλούδι σε σταυροδούλουδο,ο άρτος σε αρτοκλασία κλπ.Με τον ίδιο τρόπο ο Άγιος μεσα απο την Αιματοβλυσία του Μαρτυρικού του δένδρου  μας παρέχει την Χάρη του.

Έστω ότι το υγρό αυτό αποτελεί φυσικό φαινόμενο (έτσι λέγουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν παρόμοια δένδρα στην Αυστραλία που παρουσιάζουν κάτι παρόμοιο.Αλήθεια!Αν είναι έτσι γιατί ο κόσμος με δερματικές παθήσεις να μην τρέχει στα δένδρα και στα φυτά και όχι στους δερματολόγους;) πως λοιπόν ευεργετεί, βοηθεί,στηρίζει ,θεραπεύει τους με ευλάβεια και πίστη προσερχομένους εαν δεν το επισκιάζει η Χάρις Εκείνου που προσέφερε την ζωή του στον Χριστό;


Ονομάζομαι Ι.Β., είμαι Θηβαίος πολίτης και θέλω να αναφέρω εξ αρχής ότι παρότι είμαι κοντά στην εκκλησία, ντρέπομαι που θα το πω, δεν έτυχε ποτέ να συμμετάσχω σε λειτουργία στον Ιερό Ναό του Άγιου Νικολάου του Νέου και δεν γνώριζα τίποτα για τον Άγιο. Στις 29 Μαρτίου και μετά από παρότρυνση ενός φίλου (καλή του ώρα) επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου με σκοπό να προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας που βρίσκεται μέσα στο ιερό του Ναού. Εκεί, μας υποδέχτηκε ο πατήρ Ευάγγελος (με τον οποίο πρώτη φορά συνομιλούσα) και με μεγάλη χαρά ικανοποίησε το αίτημα μας. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που προσκύνησα την εικόνα και το λείψανο του Αγίου Νικολάου του Νέου. Μας προσκάλεσε δε στην  αγρυπνία του Ακάθιστου που θα γινόταν την Παρασκευή στις 31 Μαρτίου. Αφού τον ευχαριστήσαμε, φύγαμε και στην διαδρομή στο αυτοκίνητο ο φίλος με ρώτησε αν θα πηγαίναμε την Παρασκευή (σημ. εκείνος ακολουθεί με ευλάβεια και κατάνυξη, αν όχι όλες, τις περισσότερες εκκλησιαστικές λειτουργίες και εκδηλώσεις). Εγώ του απάντησα ότι θα είχα δουλεία και ίσως δεν θα μπορούσα να παρευρεθώ. Αν και για να πω την αλήθεια αισθανόμενος σεβασμό στην πρόσκληση του πατήρ Ευάγγελου, ένιωθα ότι έπρεπε να τον ακολουθήσω.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, μόλις σχόλασα από την εργασία μου, χτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μου και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν η ανιψιά μου Ε.Σ. (παιδί της Γ.Σ.). Κλαίγοντας, μου  τηλεφωνούσε από το νοσοκομείο και μου ανέφερε ότι η μητέρα της,  Γ.Σ.,  παρουσίασε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα θρόμβωση σε πολλά σημεία του σώματος και σοβαρότερο όλων έναν ευμεγέθη κινητό θρόμβο εντός του αριστερού κόλπου της καρδίας μεγέθους 25χιλ. (έτσι ακριβώς αναφέρεται στην ιατρική γνωμάτευση), εξαιτίας του οποίου  η κατάσταση της ήταν πολύ κρίσιμη. Τόσο κρίσιμη δε που οι γιατροί πίστευαν ότι ήταν θέμα ωρών ή και λεπτών ο θρόμβος να μετακινηθεί και να προκαλέσει είτε εγκεφαλικό είτε ανακοπή. Η ανιψιά μου μάλιστα με παρακάλεσε να πάω να τακτοποίησω τα σχετικά για την αγορά οικογενειακού τάφου επειγόντως. Μόλις άκουσα κάτι τέτοιο συγκλονίστηκα  και αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης προσπάθησα να την καθησυχάσω και να την ηρεμήσω λέγοντας της ότι στις σοβαρές διαγνώσεις των γιατρών και όταν αυτές φτάνουν προ τετελεσμένων γεγονότων υπάρχει ένας «Άλλος Μεγάλος Ιατρός» ο Οποίος, προστρέχοντας σ’ Αυτόν μπορεί να μας δώσει την κατάλληλη θεραπεία για όλες τις παθήσεις, του σώματος και της ψυχής. Ήταν μάλιστα και Παρασκευή απόγευμα και δε θα μπορούσα να ενεργήσω για την αγορά του «οικοπέδου». Την στιγμή εκείνη μού ήρθε στο μυαλό η νυχτερινή αγρυπνία και αναφέροντας το στην ανιψιά μου, της είπα πως θα πάω να ανάψω ένα κερί και θα προσευχηθώ πιστεύοντας μέσα μου πως όλα θα πάνε καλά και την επόμενη μέρα, πρωί Σαββάτου, θα ερχόμουν στην Αθήνα να τους επισκεφτώ. Εκείνη κλαίγοντας μου είπε πως αύριο ίσως είναι αργά αλλά εγώ επέμενα ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Αυτό το γεγονός ήταν ένας λόγος παραπάνω για να βρεθώ στην αγρυπνία του Ακάθιστου και στις 9 μ.μ. βρισκόμουν στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου . Η λειτουργία έγινε μέσα σε μεγάλη κατάνυξη δίνοντας μου την δυνατότητα να προσευχηθώ και να παρακαλέσω τον άγνωστο μέχρι εκείνη την ημέρα σε εμένα Άγιο να πρεσβεύσει για την σωτηρία περισσότερο της ψυχής αλλά και του σώματος της αγαπημένης μου εξαδέλφης.

Η λειτουργία τελείωσε στη 1 π.μ. και μετά από πρόσκληση του πατήρ Ευαγγέλου καθίσαμε στη Τράπεζα για ένα κέρασμα. Εκεί συνομιλώντας για λίγο μαζί του, του ανέφερα το πρόβλημα υγείας της συγγενούς μου και ότι θα την επισκεπτόμουν το πρωί στην Αθήνα και τον παρακάλεσα να κάνει και εκείνος μια προσευχή για την ίδια. Ο ίδιος μου ανέφερε το πρωί πριν ξεκινήσω για Αθήνα, αν μπορούσα να περάσω από το Ναό να μου δώσει μια ευλογία για την ίδια. Πράγματι έτσι έγινε. Το πρωί του Σαββάτου 1η Απριλίου,  λίγο μετά τις 8 π.μ. βρισκόμουν στον Ιερό Ναό όπου συνάντησα τον πατήρ Ευάγγελο. Στο ένα του χέρι κρατούσε ένα το βίο του Αγίου και μία εικονίτσα και στο άλλο του χέρι ένα μπουκαλάκι με το αίμα του Αγίου, άγνωστο σε εμένα το τι περιείχε. Ο ίδιος αφού με ρώτησε αν εκείνη πιστεύει πραγματικά στο Θεό, μου μίλησε για την ζωή του Αγίου, το μαρτύριο του και το «αίμα» το οποίο ρέει από τα δέντρα στα οποία δέθηκε και βασανίστηκε ο Άγιος και, το οποίο όταν χρησιμοποιείται με πίστη και εμπιστοσύνη στον Άγιο,  έχει ιαματικές ιδιότητες. Η συζήτηση αυτή με τον πατήρ Ευάγγελο με συνεπήρε τόσο που για λίγο ξέχασα ότι έπρεπε ήδη να βρισκόμουν στην Αθήνα. Παίρνοντας μαζί μου την θετική ενέργεια του πατήρ Ευάγγελου και όλες τις ευλογίες που μου έδωσε και σίγουρος για μία θετική έκβαση της κατάστασης της υγείας της εξαδέλφης μου έφτασα στο νοσοκομείο. Εκεί, με υποδέχτηκε η μεν κόρη της με κλάματα έξω από το δωμάτιο του νοσοκομείου, η δε ξαδέλφη μου με χαρά, σαν να με περίμενε. Αμέσως, της μίλησα για την ευλογία που της έφερνα και μόλις το άνοιξε αφού σταυρώθηκε με το αίμα του Αγίου έβαλε και στο σημείο της καρδιάς που υπήρχε ο θρόμβος. Εκείνη τη στιγμή όσοι βρίσκονταν στο δωμάτιο ένιωσαν την ευωδία της ευλογίας του Αγίου. Σε λίγα λεπτά μάλιστα, και ενώ η ίδια είχε ζητήσει να έρθει κάποιος ιερέας να εξομολογηθεί  γνωρίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης, σηκώθηκε από το κρεβάτι και δήλωσε στην κόρη της και στους παρευρισκόμενους πως ένιωθε τόσο καλά λέγοντας πως δεν αισθανόταν τίποτα και ήθελε να φύγουν από το νοσοκομείο. Όλοι κοιταζόμασταν συγκινημένοι από την ευχάριστη διάθεση που ένιωθε η ίδια. Εκείνη την ώρα μάλιστα κατέφθασε και ο ιερέας και αφού τελείωσε με την εξομολόγηση μας δήλωσε πάλι η ίδια ότι ήταν έτοιμη να φύγει και να πάει σπίτι της. Σε δύο ή τρεις μέρες η εξαδέλφη μου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και προσερχόταν σε αυτό παρά μόνο για τις εβδομαδιαίες πλέον εξετάσεις. Οι εξετάσεις και οι διαγνώσεις των ιατρών περί του προβλήματος του θρόμβου εστάλησαν και στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης. Η απάντηση των ιατρών του νοσοκομείου αυτού ήταν πως ο θρόμβος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή που θα διαρκούσε τουλάχιστον δυο χρόνια και αφαίρεση αυτού με εγχείρηση στο τέλος της θεραπείας αν βέβαια η ασθενής ήταν ακόμα εν ζωή.

Οι μέρες περνούσαν και οι εξετάσεις συνεχίζονταν σε εβδομαδιαία βάση και πλησίαζε η εορτή του Αγίου. Όλες αυτές τις μέρες είχα επισκεφτεί το Ναό πολλές φορές για να ανάψω ένα κερί, να προσκυνήσω και να ζητήσω το έλεος του Αγίου και να τον ευχαριστήσω. Μεγάλη συμβολή στις προσευχές μου οι συζητήσεις με τον πατήρ Ευάγγελο μου έδιναν θάρρος και μια σιγουριά πως όλα θα πάνε καλά. Στις 10 Μαΐου το πρωί ορκιζόταν η κόρη μου στο Πανεπιστήμιο και έπρεπε να παρευρίσκομαι κοντά της από την προηγούμενη, στις 9 δηλαδή Μαΐου , ημέρα μνήμης του Αγίου Νικολάου του Νέου, πράγμα που δε θα μου επέτρεπε να παραστώ στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο. Ημέρα Τρίτη 9 Μαΐου (ημέρα μνήμης του Αγίου Νικολαόυ του Νέου), κατεβαίνοντας με το αυτοκίνητο στην Αθήνα, χτύπησε το τηλέφωνο της συζύγου μου και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν η κόρη της εξαδέλφης μου η οποία με κλάματα χαράς πλέον, μού διάβαζε τα αποτελέσματα της εξέτασης που μόλις είχε κάνει η μητέρα της λέγοντας μου αυτά που έγραφαν «ΔΕΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΡΟΜΒΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ». «Δηλαδή;» Της λέω. «Τι δηλαδή;» απαντάει. «Ο θρόμβος εξαφανίστηκε». «Οι γιατροί τι σου είπαν όταν τους ρώτησες πώς εξαφανίστηκε ο θρόμβος» της είπα. «Ε, μου απάντησαν καμιά φορά συμβαίνουν και αυτά», μη μπορώντας να εξηγήσουν το θαύμα. Κόντεψε να μου φύγει το τιμόνι από τα χέρια. Σταμάτησα δεξιά και της λέω «ξέρεις τι μέρα είναι σήμερα; Είναι η μέρα που γιορτάζει ο Άγιος». Εκείνη μου απάντησε πως το γνωρίζει και ότι έχουν προστρέξει σε μια εκκλησία της Αθήνας να ανάψουν ένα κερί και έχουν ανάψει και το καντήλι στο σπίτι τους στη χάρη του Αγίου. Την άλλη μέρα, μετά την ορκωμοσία της κόρης μου επισκεφθήκαμε την εξαδέλφη μου στο σπίτι της και δοξάσαμε όλοι μαζί τον Άγιο που έδωσε τα διαπιστευτήρια του κάνοντας το θαύμα του την ημέρα της εορτής του. Τις επόμενες μάλιστα ημέρες η ίδια με την οικογένεια της επισκέφθηκε στην Θήβα τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου  για να προσκυνήσει και να ευχαριστήσει τον Άγιο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα Ευάγγελο που μέσω αυτού γνωρίσαμε τον Άγιο και ευχόμαστε να μεσιτεύει για την σωτηρία των ψυχών ημών. Κλείνοντας, πάνω σε αυτό το θαυμαστό γεγονός που είχε την ευλογία να δει και να ζήσει η οικογένεια μου θέλω να παραθέσω τα λόγια του Γέροντος Παϊσιου ο οποίος συμβούλευε τους μοναχούς και όλους τους πιστούς ότι σε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας παρουσιαστεί να κάνουν συνεχείς προσευχές και κομποσκοίνι για να αποτελειώσει ο Άγιος το θαύμα του και να γνωρίσουν οι επιστήμονες την «Θεία επιστήμη του Θεού» για να δοξαστεί το όνομα Του. Το θαύμα είναι μυστήριο. Το μυαλό δεν μπορεί να το ερμηνεύσει μόνο το ζεί και δεν το εξηγεί.


Υ.Γ.  Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα το σωτήριο έτος 2017 και τα πλήρη στοιχεία τόσο τα δικά μου όσο και των συγγενών μου καθώς και οι ιατρικές εξετάσεις και διαγνώσεις βρίσκονται στην διάθεση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου του Νέου αλλά και στην διάθεση οποιουδήποτε καλοπροαίρετου.


Θήβα, 29 Μαΐου 2017

Με σεβασμό και εκτίμηση

Ι.Β.

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA