Εκείνος που για να πιστέψει στο Θεό ζητά θαύματα, δεν έχει αρχοντιά. Για το Θεό αυτό έχει αξία. Να αγαπήσουμε τον Θεό μόνο και μόνο επειδή είναι αγαθός. Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΙερές Ακολουθίες του μήνα
Αρχική » Ο Ναός μας » Διδακτικά και Ωφέλιμα

Κάποτε ζούσε ένας νεαρός σε μια πόλη με την Μητέρα του!H Mητέρα του είχε μόνο ένα μάτι…Ντρεπόταν γι αυτήν κι ώρες- ώρες την μισούσε. Η δουλειά της  ήταν μαγείρισσα στην φοιτητική Λέσχη. Μαγείρευε για τους Φοιτητές και τους Καθηγητές για να βγάζει τα έξοδα τους…Δεν ήθελε να της μιλάει για να μην μαθαίνουν ότι είναι παιδί μιας μητέρας με ένα μάτι. Οι φοιτήτριες έφευγαν γρήγορα, οπότε την έβλεπαν να βγαίνει για λίγο από την κουζίνα κι έλεγαν πως  δεν αντέχουν το θέαμα και πως τους προκαλούσε ανατριχίλα…

Μα από μικρός είχε πρόβλημα με την εικόνα της Μητέρας του. Μια ημέρα όταν ακόμα πήγαινε στο Δημοτικό πέρασε η μητέρα του στο διάλειμμα να του πεί ένα γειά. Ένοιωσε πολύ στενοχωρημένος !Πως μπόρεσε να το κάνει αυτό αναρωτιόταν..Την αγνόησε, τις έριξε μόνο ένα μισητό βλέμμα.

Την επόμενη ημέρα ένας από τους συμμαθητές του φώναξε :«Εεε, η Μητέρα σου έχει μόνο ένα μάτι»! Ήθελε να πεθάνει! Ήθελε να εξαφανισθεί! Όταν γύρισε σπίτι της είπε:« Αν είναι όλοι να γελάνε εξ αιτίας σου τότε καλύτερα να πεθάνεις». Αυτή δεν απάντησε. «Δεν με ενοχλεί τι είπε η τι αισθάνθηκε γιατί ήμουν πολύ νευριασμένος » είπε αργότερα σ ένα φίλο του. «Ήθελα να φύγω από εκείνο το σπίτι και να μην έχω καμιά σχέση μαζί της. Έτσι διάβασα πολύ σκληρά με σκοπό να φύγω μια μέρα μακριά για σπουδές και τα κατάφερα. Μα ήλθε και έπιασε δουλειά στη Λέσχη για να  με βοηθάει..Δεν μπορούσε να πάει κάπου αλλού;» έλεγε ο νεαρός.

Αργότερα παντρεύτηκε. Αγόρασε δικό του σπίτι. Έκανε δικά του παιδιά και ήταν ευχαριστημένος με τη ζωή του, τα παιδιά του, την γυναίκα του και τη δουλειά του.

Μια μέρα χρόνια μετά,  η μητέρα του πήγε να τον επισκεφθεί. Δεν είχε δει ποτέ τα εγγόνια της. Μόλις εμφανίσθηκε στην πόρτα, τα παιδιά του άρχισαν να γελάνε. Εκείνος θύμωσε επειδή είχε πάει χωρίς να του το ζητήσει χωρίς να τον προειδοποιήσει. Τότε της φώναξε:« Πως τολμάς να έρχεσαι ξαφνικά στο σπίτι μου και να τρομάζεις τα παιδιά μου; Βγές έξω! φύγε!»

Η Μητέρα του απάντησε γαλήνια: «Ααα! Πόσο λυπάμαι Κύριε! Μάλλον μου έδωσαν λάθος διεύθυνση» κι εξαφανίσθηκε χωρίς να καταλάβουν τα παιδιά του πως είναι η γιαγιά τους…

Πέρασαν χρόνια και μια μέρα βρήκε στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του μια επιστολή για την σχολική συγκέντρωση της τάξης του από το Δημ.Σχολείο που θα γινόταν στην πόλη που γεννήθηκε. Είπε ψέματα στην γυναίκα του ότι θα έκανε  ένα επαγγελματικό ταξίδι και πήγε. Όταν τελείωσε η συγκέντρωση των μαθητών πήγε στο σπίτι που μεγάλωσε από περιέργεια και μόνο…Οι γείτονες του είπαν ότι η Μητέρα του είχε πεθάνει πρόσφατα. Δεν έβγαλε ούτε ένα δάκρυ. Του έδωσαν ένα γράμμα που είχε αφήσει γι αυτόν!

 

«Αγαπημένο μου παιδί σε σκέφτομαι συνέχεια. Λυπάμαι που ήρθα στο σπίτι σου και φόβισα τα παιδιά σου! Έμαθα ότι έρχεσαι για την σχολική συγκέντρωση και ένοιωσα πολύ χαρούμενη! Αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να μην είμαι σε θέση να σηκωθώ από το κρεβάτι μου και να έρθω να σε δώ. Έγραψα αυτό το γράμμα για να σου το δώσουν αν δεν με προφτάσεις! Στεναχωριέμαι που σε έφερα σε δύσκολη θέση και ντεπόσουν για μένα! Όταν ήσουν μικρός είχες ένα σοβαρό ατύχημα κι έχασες το μάτι σου! Δεν θα μπορούσα να σε βλέπω να μεγαλώνεις με ένα μάτι. Έτσι σου έδωσα το δικό μου. Ήμουν τόσο περίφανη που ο γιός μου θα έβλεπε με τη δική μου βοήθεια, με το δικό μου μάτι.

 Έχεις πάντα όλη μου την αγάπη.

Η Μητέρα σου!»

Επίκαιρα κείμενα

DVD Πατήστε εδώ για να το δείτε

Επικοινωνία | Ο Ναός μας | Εκδόσεις
Copyright Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του Νέου, με την υποστήριξη της e-RDA